Ninyes merkkivalkoima

Haluamme, että voit tehdä ostoksia hyvällä omatunnolla. Ninyesin kautta voit ostaa ja myydä merkkejä, joiden tämän hetken mallistot täyttävät alla olevat kriteerit. Vaihtoehtoisesti merkki on saanut vähintään Good tai Great luokituksen Good On You vastuullisuussivustolla.

Tuotannon sosiaalinen vastuu

Vähintään 75% valmistuksesta on matalan riskin maassa (esim. EU) tai tunnetun kolmannen osapuolen auditoima (esim. GOTS, BSCI Amfori, GRS, Bluesign, SA8000).

Laatu ja materiaalit

Vähintään 75% materiaaleista on vastuullisempia valintoja Ninyesin kriteereiden mukaisesti (esim sertifioitu luomupuuvilla ja muut luomumateriaalit, kierrätetty polyesteri ja muut kierrätysmateriaalit, dead stock materiaalit, tencel / lyocel / ecovero). 

ja / tai: Tuotteet on tehty pitkäikäisiksi - suunnittelun lähtökohtana on, että vaatteiden käyttöikä on vähintään 5 vuotta aikuisten vaatteille ja 3 vuotta lastenvaatteille.

Eläinten oikeudet

Merkki ei tue turkisten kasvatusta tai lampaiden mulesing käytäntöä tuotteissaan.

Käytetty untuva on kierrätettyä, Responsible Down sertifioitua tai paikallisesti hankittua EU:n alueelta. Vähintään 50% nahasta on LWG sertifioitua.

Ympäristö

Ympäristövaikutusten jatkuva pienentäminen ja sosiaalisen vastuun lisääminen ovat merkittävä ja näkyvä osa yrityksen strategiaa. Yritys ei käytä viestinnässään viherpesua.