Ninyes merkkivalkoima

Haluamme, että voit tehdä ostoksia hyvällä omatunnolla. Ninyesin kautta voit ostaa ja myydä merkkejä, joiden tämän hetken mallistot täyttävät alla olevat kriteerit.

Tuotannon sosiaalinen vastuu

Vähintään 75% valmistuksesta on matalan riskin maassa (esim. EU) tai tunnetun kolmannen osapuolen auditoima (esim. GOTS, BSCI Amfori, GRS, Bluesign, SA8000).

Laatu ja materiaalit

Vähintään 75% materiaaleista on vastuullisempia valintoja Ninyesin kriteereiden mukaisesti (esim sertifioitu luomupuuvilla ja muut luomumateriaalit, kierrätetty polyesteri ja muut kierrätysmateriaalit, dead stock materiaalit, tencel / lyocel / ecovero). 

ja / tai: Tuotteet on tehty pitkäikäisiksi - suunnittelun lähtökohtana on, että vaatteiden käyttöikä on vähintään 5 vuotta aikuisten vaatteille ja 3 vuotta lastenvaatteille.

Eläinten oikeudet

Merkki ei tue turkisten kasvatusta tai lampaiden mulesing käytäntöä tuotteissaan.

Käytetty untuva on kierrätettyä, Responsible Down sertifioitua tai paikallisesti hankittua EU:n alueelta. Vähintään 50% nahasta on LWG sertifioitua.

Ympäristö

Ympäristövaikutusten jatkuva pienentäminen ja sosiaalisen vastuun lisääminen ovat merkittävä ja näkyvä osa yrityksen strategiaa.

Yritys ei käytä viestinnässään viherpesua.