Merkit

Mitä merkkejä vastaanotamme ja myymme. Ja miksi?

Ninyesissä myydään, ja vastaanotetaan, ainoastaan merkkejä, joilla on vahvan vastuullinen toimintamalli, jotka valmistavat laadukkaita ja pitkäikäisiä vaatteita ja joiden toiminnan tunnemme.

Tarkastelemme tällä hetkellä vaatemerkkien vastuullisuutta viiden kriteerin osalta. Kehitämme ja päivitämme kriteeristöämme jatkuvasti.

1) Materiaalit
Merkin vaatteista vähintään 75% pitää olla valmistettu vastuullisista materiaaleista kuten Tencelistä, kierrätysmateriaaleista, mulesing-vapaasta villasta tai luomupuuvillasta.

2) Tuotanto
Merkin vaatteista vähintään 75% pitää olla valmistettu maissa, joissa asialliset työolot voidaan todentaa (esim. EU) tai tehtaissa, joilla on GOTS-sertifikaatti. GOTS sertifikaatti sisältää vaatimuksia myös työolojen vastuulliselle järjestämiselle.

3) Sertifikaatit
Luotamme vain yleisesti tunnettuihin ja arvostettuihin sertifikaatteihin materiaalien ja tuotantoprosessien osalta, kuten GOTS (Global Organic Textile Standard), Oeko-Tex tai EcoCert.

4) Eläinten hyvinvointi
Mielestämme niin lasten kuin aikuistenkin pitäisi elää harmoniassa eläinten kanssa ja eläinten oikeuksia kunnioittaen. Emme hyväksy merkkejä, joiden tuotteissa on hyödynnetty epäeettisesti eläimiä. Esim. villan osalta hyväksymme vain mulesing-vapaat tuotteet.

5) Yleinen sitoutuminen vastuullisuuteen
Kaikki hyväksymämme merkit ovat vahvasti sitoutuneet vastuulliseen toimintaan ja pyrkivät jatkuvasti kehittymään siinä paremmiksi. Näille merkeille vastuullisuus ei ole korulauseita, vaan toiminta pystytään todentamaan avoimesti ja esim. sertifikaatein. Ninyes monitoroi näiden merkkien vastuullista toimintaa ja kehitystä jatkuvasti.